Dvakrát měř, jednou řež! Než se strhne opravdová řež!

12. 03. 2016 23:07:20
Od června roku 2015 jsem členem té údajně xenofobní a rasistické strany s aktuálním názvem Úsvit s Blokem proti islámu. Od listopadu jsem předsedou Karlovarského kraje.

A ani nevím, odkdy jsem člověkem, který nesoudí lidi podle vyznání....

Aby bylo jasno: jsem proti masové imigraci. Jsem proti infuzi nekompatibilních kultur do Evropy a měření dvojím metrem. Jsem proti nevymáhání práva na straně tzv. uprchlíků a potlačování svobody slova a projevu spořádaných občanů, kteří nesouhlasí s tím, co se v jejich zemích děje. Naše země je těchto projevů naštěstí ušetřena, jelikož okolní země, byť omezily proud migrantů přes své území, stále tyto pouští do země zaslíbené, kterou je Dojčland Ýbr Áles, případně Svídn. Co se bude dít, až se kapacita zemí, které bezmyšlenkovitě přijímají statisíce až miliony ekonomických migrantů a požadují po zemích, které ještě neztratily zdravý rozum, aby ve smyslu principu "máme děravou střechu, tak co kdybychom vodu rozdělili spravedlivě podle stanovených kvót do nižších pater", naplní a jejich vládnoucí špičky seberou poslední špetky zdravého rozumu a uzavřou hranice?

Je teď asi naprosto zbytečné predikovat to, co v tomto případě nastane, jelikož se opravdu bez ochrany hranic neobejdeme. Byť jsem příznivcem Schengenské dohody a otevřené Evropy, ve světle událostí, které se dějí na západ od našich hranic, jsem ochoten za cenu omezení komfortu průjezdu hraničního přechodu do Německa strpět zpoždění způsobené kontrolou na hranicích. To bude v příštích měsících, maximálně letech, prostě nutnost, kterou budeme muset přijmout, pokud si chceme jako suverénní stát udržet kontrolu nad ilegálním pohybem osob přes naše hranice.

Naše strana s Blokem proti islámu uzavřela dohodu, na základě které jdeme spolu do voleb a předkládáme zákony, s jejichž zněním tu souhlasím, tu ne, nejnověji zákaz porážky halal, podotýkám, jsem PROTI VŠEM rituálním porážkám zvířat bez umrtvení a nesouhlasím s tím, aby se prosazoval zákaz halal a neřešil košer, byť jde z náboženského hlediska o odlišné věci, z technického hlediska jsou si obě techniky podobné a myslím, že do Evropy 21. století nepatří ani jedna z nich. Jak říkal Čtvrtníček v jedné legendární reklamě: když výhody, tak pro všechny a proto říkám důrazné NE všem rituálním porážkám zvířat bez jejich předchozího umrtvení.

Jak jsem již mnohokrát psal na sociálních sítích, mám problém s jednou zásadní věcí. A tou je ostrakizace muslimů na základě jejich vyznání. S tím nemohu souhlasit a nesouhlasím. Mám problém s masami lidí, které není například Německo schopno usměrnit a technicky to ani není v tom počtu, ve kterém se na jeho území lidé převážně muslimského vyznání hrnou, možné. Lidově řečeno, Němci si prostě nasrali do bot.

Prostě zaplať pánbůh za českou xenofobii a fakt, že nemusíme nikomu jen proto, že bychom se pořád ohlíželi do minulosti, splácet imaginární humanitární a morální dluhy. Navíc naše země díky své ekonomické a sociální úrovni není, a doufám, nikdy nebude cílem mas migrantů, kteří uvěřili pohádkám o pečených holubech létajících v Evropě do úst. Samozřejmě halal.

Nicméně nesdílím a nikdy nebudu sdílet názor, že muslim = terorista a radikál. Doufám, že se nemýlím, ale mám za to, že ideologii lze stvořit z každého náboženství a stejně jako katolická církev zneužívala ve středověku křesťanství k ovládání mas lidí skrze víru v boha, činí to islám dnes dílem proto, že má proti křesťanství hendikep 600 let a dílem proto, že je, vnímáme-li jej jako ideologii, nereformovatelný. I když to je a vždycky byla věc výkladu, blogy osvíceného muslima Hatema Berrezougy zde http://berrezouga.blog.idnes.cz/ mi dávají naději, že vnímání islámu jako náboženství je otázkou morálky a vzdělanosti člověka nezávisle na tom, co si o něm myslí jeho názoroví odpůrci.

Abych své pojednání nějak zakončil, pokusím se celou věc shrnout: Již jsem to někde psal, ale zopakuji již vyřčené. Muslim, který žije v souladu se svým okolím a respektuje mne jako ateistu, pro mne není nepřítel. Nepřítelem se pro mne stává člověk, který se mi násilím snaží vnutit jeho pohled na svět a jeho vnímání reality. Nezávisle na tom, v jakého boha věří, protože extremismus v jakékoli podobě je něco, co do života slušného člověka nepatří.

Názorovým odpůrcům bych rád připomenul, že i v islámských zemích existuje něco, co je dle jejich vnímání světa nemožné, třeba metalové kapely, mne v poslední době zaujala tuniská kapela Myrath, jejich klip zde:

Kvalita našeho života totiž bude vždy závislá na tom, jak se o ni budeme schopni zasloužit. Pokud dovolíme, aby náš život ovládl extrémismus a pocit, že náš úhel pohledu je ten jediný správný, poneseme následky svých rozhodnutí.

A to je, myslím, v těchto těžkých dobách celkem zásadní fakt. Přeji nám všem chladnou hlavu v našich budoucích rozhodováních, člověk totiž musí být vždy až na tom prvním místě.

Autor: Vlastislav Slíž | sobota 12.3.2016 23:07 | karma článku: 28.42 | přečteno: 995x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 96 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 11.89 | Přečteno: 307 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.61 | Přečteno: 232 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.51 | Přečteno: 645 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 16 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1605

Ajťák, muzikant, hnidopich, člověk, kterého zajímá, v jaké společnosti žije a v jaké budou žit a vyrůstat jeho děti. I přes všechen marasmus dnešních dnů stále věřící, že může být lépe než je.

Seznam rubrik

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...